Thursday, September 20, 2012

September

dah 21 september.today it is.although not truly leaving..9 days left.still a long time to go. Great things ahead .welcoming future.All tha best.

TyPo dibiarkan saja.Kalau betul2 itu Mainstream katanya.

Monday, September 17, 2012

Something unexpected.

Kejadian pada pagi tadi memang tak aku sangkakan.Mungkin sebab terlalu syok memandu oleh sebab kondisie enjin yang bagus pada waktu pagi yang hening menyebabkan aku nak speedup dan tanpa sedar menghimpit satu moto .And it was first time.And I was like aaaaaaaaaaaaaaa.And a stratch sound heard.And I saw the left side mirror had bent.Not truly bent but it move a little bit from it's original state.I feel like.Fuhh.I know something bigger must be happen to the motorcycle coz car is bigger than motorcycle.So it must have some effect on the moto.And I keep driving like nothing happen and I did think about motorist but I don't even make up my mind to stop the car.So lol.So bad I think.I should stop right there and meet that Uncle.And discuss with him what to do. But I continue to drive Until I reach on my destination after a junction.I'm still in shock.

But then,that uncle keep following me and meet me.And I know I should stop earlier.So sorry uncle.His motorcycle's mirror broken one side.And another side retak.That uncle is in his way to work. I'mreally sorry for troubling you nice uncle.May Allah ease your day and bless you.And that uncle know my family.And I hope everything just turn out well.Thanks Allah for remind me today.Hope better in next time.


Sunday, September 16, 2012

Just impossible.


Oh,gambar doodle sebelah ni memang comel.walaupun tak berapa nak comel sangat.let it be.Unknown doodle.Simply draw.
First,Sangat bertuah sapa2 yang pandai main alat music.Seni kot.Bukan sekadar test petik2 je.Dan mendengar instrumental musicsangatlah syok.I.M. memang menjadi salah satu minat aku.Takkira yg genre macam mane.Tapiyg x lembik sangat.Sedang2 sahaja.Salah satu sebab ialah kerana ia boleh tune up semangat aku.Baru2 ini aku terjumpa music by mohram.Aku x pasti dia sorang2 ataupun by group.Tapi music yang dialunkan sangat nice.Mostly diorang guna seruling dan gambus.ke rebana entah? 
Mohram dianggotai oleh dua ahli ini.Diberi nama Mohar dan Ramli.Ni salah satu poster konsert mereka.Dan salah satu music instrumentalnya adalah seperti dibawah ni.Anda dipersilakan untuk mendengar.Enjoiss.


Bertajuk embun seruling :)
JUst sharing.
Pray for me.





Sementara waktu ini.

Sudah beberapa hari actual date dah brlalu.Apa yg berlalu biarlah berlalu.Mana mungkin dapat ku undur masa.Disebabkan beberapa perkara ianya tidak lagi berlaku dan aku hanya masih menuggu.haishh.Mungkin disebabkan ada beberapa masalah berurusan dgn pihak luar menyebbkn hal ini.Semua ada hikmah.Aku masih disini mempersiapkan diri.Moga2 Allah mempermudahkan segala urusan.Doakanlah kawan.Semoga senang segala urusan.

Alhamdulillah,Hari jumaat lepas telah diadakan majlis kesyukuran dan doa selamat di rumahku semoga Allah memberkati segala perbuatan.Terima kasih atas doa.Ramai sanak saudara dari jauh dan dekat yg hadir.Semoga kalian yang hadir diberkati-Nya.

Wednesday, September 5, 2012

Mudahkanlah Ya Rabb.

Malam tak selalunya kelam
Siang tak selalunya cerah
Hidup tak selunya indah
Hari tak selalu terang
Namun kadang2 mungkin ada chaya dri celah celahan.

Assalamualaikum,bait2 kata dia atas mungkin berkait dengan apa yang berlaku dalam persekitaran hidup ni kot.Mehnah dan dugaan selalu je ade kan.Untuk uji kekuatan kita menghadapi segala ujian dari-Nya kan?Dah lama aku biarkan blog ni.Mungkin satu dua post je kot dlm sebulan.Kadang2 tu takde langsung.Apa nak buat  kan?Tu pun kalau rase rajin nk taip2 barulah ada sikit.Mengikut mood mungkin.Maaf.Hehe.

Aku telahpun menerima tawaran untuk melanjutkan di FMSMU-atau di FirstMoscowStateMedicalUniversity(soritakdespace) setelah ditawarkan kesana beberapa bulan sebelum ni..Alhamdulillah,aku bersyukur kerana dapat peluang ini.Aku sedar banyak cabaran dan dugaan yang akan aku hadapi jika aku ambil peluang ni.Segala pro dan kontra keputusan ini dah pun diambil kira.Akan berbicara saya tentang hal ini di lain post.^_^ Dan sekarang ni,aku sedang menghitung baki-baki waktu yang ada sebelum aku pergi.9 days left perhaps.

Moscow city Tumblr pic-expect the worst there


Doakanlah supaya segala urusan dipermudahkan oleh-Nya.Dan doakan juga kejayaan saya dalam mengharungi segala ujian yang mendatang.Tiadalah datangnya kekuatan itu melainkan daripada pemberi kekuatan itu sendiri.

Namun pasti ada cahaya yang keluar dari celah2 celahan tanpa kita sedari.Moga dipermudahkan urusan dunia dan akhirat.Permudahkanlah Ya Allah.

Wassalam.